“Rumoerig Europa”

Rumoerig Europa, een continent doordrenkt van uitdagingen en problemen, en of je nu kijkt naar Nederland, België, Duitsland of ook naar Frankrijk, zelfs in Griekenland kijken de boeren met een schuin oog mee. Overal zijn er problemen met de openbare orde. Waarom toch vraag ik mij dan af, is praten met elkaar dan een onmogelijke zaak gebleken? Maar kijk naar Duitsland en de Bondsdag en zie hoe dit land een crisis van ja welste ondergaat met zijn tegenpartij AFD. Een politieke partij die dwarsligt en is opgericht sinds 2013 en tegen alles van de regering van Bundeskanzler Schols ingaat en hoe het land met deze politiek van de AFD steeds vaker elkaar proberen te beschadigen. Het is te gek voor woorden. Burgers in Duitsland gaan verdorie al weken massaal de straat op en elk weekend opnieuw met vele duizenden tegelijk en zij protesteren tegen de politiek van deze AFD. Het gekke van dit alles is, men ziet schijnbaar niet hoe de bevolking massaal spreekt door steeds opnieuw te gaan demonstreren en te reageren over deze partij in de bondsdag en daarbuiten.

Steeds vaker hoor je dat de regels die door regeringen en Brussel worden opgesteld, niet langer worden getolereerd. Er zijn steeds meer regeltjes zegt men en het zijn er erg veel. Of je nu kijkt naar het grote Europa, waar regeringsleiders bijeenkomen nu in Brussel om te praten over de financiën die men wil uitgeven aan Oekraïne om de oorlog die er woedt tussen Oekraïne en Rusland te beëindigen, er komt altijd een angel die zich vastzet in iemands onderlip. Altijd is er wel iets anders te melden waardoor de oorspronkelijke doelstellingen van Brussel onderuit worden gehaald. Nu zijn het de boeren die elkaar steunen in het gehele Europa en wegen blokkeren, dan weer is het ‘t treinverkeer dat aan de beurt is in Duitsland, ook de milieuorganisaties laten regelmatig van zich horen door op de A12 te gaan zitten en toegangswegen te blokkeren, dan het weer met sneeuw en ijzel wat parten speelt en reizigers in de kou laat staan.

Zo zijn er steeds andere verschillen van mening en worden de meningen alleen maar uitgebreider, groter, meer en meer en heftiger voor het lamplicht gebracht. Ga er maar aanstaan als regering en probeer het iedereen maar naar zijn zin te maken, dat is en wordt steeds moeilijker. We weten immers alles van elkaar door het WWW. Door Google enz.

Het drugsbeleid dit is ook een onderwerp dat grote impact heeft op de wereld en samenleving want de een wil legaliseren de ander wil het niet en steeds moeten er compromissen worden gevonden. Het wordt door ieders tegenzin toch doorgevoerd en dat geeft weer veel overlast. De hele drugsmaffia lacht ons hartelijk uit en zij worden alleen maar sterker en gaan voortvarend door met of zonder de wetgever te vragen.

Kijk ook om je heen en luister tegelijkertijd naar journalisten die alle andersdenkende mensen helpen om juist uiteen te zetten waar Europa het verkeerd doet. Ze strooien allemaal zaken in het rond waar mister Poetin en andere kwaaddenkende profijt uittrekken en hun oorlog uitbreiden door onze houding. Door oorlogen te analyseren en ze te presenteren op tv en op de radio, maar ook op de sociale media aan de buitenwereld te tonen en daarmee bijna alles openbaar maakt aan de meekijkende en meeluisterende ambassades van die landen is helemaal verkeerd. Steeds onthullen journalisten en betweters op de tv, de radio of in de krant en tijdschrift wat de landen specifiek en onder elkaar aan het doen zijn en het een en ander met elkaar aan het bespreken zijn, zelfs uiteenzetten bijvoorbeeld over de snelheid hoe de oorlog vordert in Oekraïne en Israël, en hoe hoog het geldbedrag is dat nodig is om de oorlog vooruit te helpen. We kunnen net zo goed een brief sturen aan Mister Poetin en hem vertellen wat we allemaal aan het doen zijn zodat hij makkelijker met ons rekening kan houden. Nee mensen we zijn helemaal verkeerd bezig door ons zelf steeds in de etalage te zetten en ons zo steeds te presenteren waardoor die ander rekening kan houden met ons want dat is veel en veel gemakkelijker.

Mister Poetin constateert steeds opnieuw onvrede in de Europese gemeenschap en dat komt hem goed van pas. Nu ook weer vertellen we uitgebreid op de TV dat President Zelensky problemen heeft met zijn hoogste Generaal in de Oorlog, dit is toch alleen maar koren op de molen van mister Poetin, hij lacht zich kapot achter zijn glaasje Aslanov.

We nodigen specialisten uit aan praattafels, zij die alles over oorlogsvoeren weten of ook economen die alles over geld weten en doen alsof het geld dan niet meer rolt. Maar de geldstroom en de oorlogsmachinerie zoals ammunitie en rollend en vliegend materieel komen maar niet van de grond omdat President Orban van Hongarije steeds dwarsligt omdat hij hoogstwaarschijnlijk met een schuinoog naar Mister Poetin kijkt. Misschien verwacht hij van hem een beloning in het leven hierna, wie zal het weten. Vandaag 01-02-2024, heeft hij plots ingestemd met het voorgestelde geldbedrag aan Oekraïne, hoe is het mogelijk en ziet hij misschien dat mister Poetin als persoon in het Kremlin aan het verzwakken is? Ergens snap ik de bewoners niet van Hongarije want als het gaat in Nederland over Geert Wilders zijn PVV en zijn politieke denken, dan staat iedereen in Europa op zijn achterste en verwacht men niet veel goeds op voorhand en Hongarije een land in het Europa heeft en mag wel steeds dwarsliggen?

Dan zijn er weer de boeren uit deze eerdergenoemde landen, die nu in Brussel de toegangswegen blokkeren met tractoren en ook door het deponeren van vuil en alles wat denkbaar is op straat gooien, waardoor de burger veel hinder zal ondervinden. Altijd zal dat veel ongenoegen veroorzaken en uiteindelijk ook wellicht zelfs een opstand, misschien zelfs een oorlog als Rusland met het geld van Europa dat naar Oekraïne gaat niet klein te krijgen is. Je kunt van alles bedenken, maar ergens is het allemaal verkeerd. Burgers luisteren niet meer.

Kijk naar wat er gisteren gebeurde met de Pakistaanse familie in Rotterdam, waarvan een familielid onder het puin van de ingestorte garagebox ligt door een brand veroorzaakt vanwege een enorme ontploffing of door een andere oorzaak want dat weet men nog niet. Wat iedereen moet weten, is dat de karakters en gewoonten van mensen uit andere landen ook andere gewoonten hebben, en daarmee moeten we om leren gaan. Deze gewoonten stroken niet altijd met de onze, maar we moeten er wel mee dealen in het Nederland van nu. De politiek lijkt steeds niet te beseffen dat een land verandert door te veel verschillende nationaliteiten binnen de landsgrenzen te brengen. Door deze toelating zijn we straks een land met burgers waarvan de nationaliteit niet meer per se Nederlands is. Maar wat is dan eigenlijk Nederlands? Als u het weet, vertel het mij dan want dan kan ik het opschrijven. *JGJCVA01022024*RumoerigEuropa*