Titel: Ze hebben zo hun mening en denken dan dat zij leuk zijn.

Dit onderstaande verhaal heb ik geschreven nadat ik een programma van SBS 6 van Vandaag Inside had gezien en waarbij personen aan tafel na de moordpartij door Hamas op het einde van het feest op die feestdag van de Joodse gemeenschap de uitspraken deden over eigen schuld dikke bult van de Joden en daardoor zijn zij nu in Oorlog met Hamas. Dat zowat iedereen een andere mening heeft over deze oorlog en de verschrikkingen die daaruit voortkomen bepraten slaat soms nergens op. Ook aan praattafels bij RTL 4, SBS 6 en OP1 staat het bol van meningen en denken zij dat het allemaal heel gemakkelijk is als jij naar hen luistert. Later hebben deze mensen hun mening bijgeschaafd, maar zoals zij zijn uit een gewoonte, is en blijven zij bij hun mening, waardoor weer anderen zeggen die zich aan deze uitspraken vaak storen, zij hebben meer verstand van voetballen? De beste stuurlui staan aan wal en dit gezegde hebbende, deze wijsheid is al zo oud als Metusalem.

Het verhaal der verwaande opinievormers en laten wij ons verdiepen in het fascinerende fenomeen van de misselijk makende individuen: de mensen met een mening die zelf menen dat zij deskundigen zijn, maar die met hun opinies anderen zowel doen grinniken als walgen, vooral als deze opinies een seksistische of betweterige aard hebben. Dit gedrag is niet alleen irritant, maar heeft ook het verontrustende vermogen om anderen aan te steken en zelfs degenen die normaal gesproken bescheiden zijn, te doen afdwalen in deze mening is gedreven wirwar. Deze opsomming ontrafelt de karakteristieken en gevolgen van deze specifieke groep mensen die we maar al te goed kennen.

Verwaande vakidioten zijn individuen, zijn die verwaande opinievormers, zijn vaak het luidst als spreker in een huiskamer, of op tv of radio. Ook in Columns of opgenomen in een podcast kunnen ze er ook wat van. Ze bezitten de neiging om te geloven dat hun standpunten absoluut correct zijn, zelfs als ze weinig tot geen expertise hebben op het gebied waarover ze spreken. Ze overtuigen zichzelf ervan dat ze deskundigen zijn, ongeacht hun werkelijke kennisniveau. Dit leidt tot een ergerlijke arrogantie die weinig ruimte laat voor open dialoog.

Het lachwekkende aspect wat deze individuen extra verachtelijk maakt, is hun vermogen om anderen aan het lachen te maken. Niet vanwege hun humor, maar omdat hun uitspraken zo extreem zijn dat ze eerder komisch dan serieus zijn. Mensen grinniken, niet omdat ze het eens zijn met wat wordt gezegd, maar omdat ze zich verbazen over de absurditeit van de situatie.

Seksistische standpunten en praten over seks zijn een bijzonder weerzinwekkende variant van deze opinievormers en zij zijn het die seksistische meningen ventileren. Ze denken vaak dat ze recht hebben op verouderde, denigrerende overtuigingen over de andere sekse en hun eigen erbarmelijke verleden. Dit gedrag is niet alleen storend, maar schadelijk voor de voortgang van gelijkheid tussen de geslachten.

De betweterige houding is een ander kenmerk van deze groep. Ze hebben de neiging om te denken dat ze alles weten en graag anderen op hun vermeende kennis wijzen. Dit resulteert in onnodige conflicten en ergernis in plaats van constructieve gesprekken.

De besmettelijke aard is het meest verontrustende aspect van deze verwaande opinievormers en hoe ze anderen kunnen beïnvloeden. Hun overtuigingen zijn als een besmettelijke ziekte die zich snel verspreidt, vooral onder degenen die normaal gesproken niet geneigd zijn tot dergelijke opzichtige meningen. Ze kunnen de onzekerheden van anderen exploiteren en hen overhalen om in hun retoriek te geloven, waardoor ze die onnozele wijsheden verder kunnen verspreiden.

Discriminatie.nl gaat aangifte doen tegen Johan Derksen na uitspraken over Habtamu de Hoop op dinsdagavond 09 april 2024. 670 KLACHTEN zijn er nu binnen gekomen.

Johan Derksen zegt geen sorry voor uitspraken over Habtamu de Hoop: ’Dat zou hypocriet zijn’. Hoe dom kun je zijn. Het is toch normaal dat jongeren zulke mensen als norm blijven zien.

De Friese afdeling van www.discriminatie.nl, gaat aangifte doen tegen Johan Derksen vanwege zijn geruchtmakende uitspraken over PvdA-Kamerlid Habtamu de Hoop. Dat laat de landelijk directeur Tûmba Mirka Antolovic aan deze site weten.

Verklaring Talpa, de werkgever van Derksen laat in een schriftelijke verklaring weten ‘tegen elke vorm van racisme’ te zijn. ‘Vandaag Inside is een programma waarin de presentatoren en hun gasten een grote mate van redactionele vrijheid hebben om hun persoonlijke mening naar voren te brengen en uitspraken te doen’, luidt de verklaring van Talpa. ‘Dat doen zij in de setting van een livetalkshow, waarbij de inhoud niet van tevoren wordt afgestemd of gerepeteerd. De gespreksonderwerpen zijn altijd geïnspireerd op actuele gebeurtenissen. Dat is de kracht en de kwetsbaarheid van deze formule.’

Het gebeurt daardoor ook vaker dat uitspraken reacties oproepen. ‘Deze reacties worden dan vaak de volgende uitzending(en) besproken en door de heren of hun gasten van commentaar voorzien en/of van meerdere kanten belicht. Dat is ook woensdag het geval geweest’, vervolgt het mediabedrijf. ‘Talpa Network heeft er om deze reden voor gekozen de uitzending van woensdagavond af te wachten en niet direct te reageren. Het spreekt voor zich dat ook wij tegen elke vorm van racisme zijn.’

Wat zei Derksen woensdagavond? De 75-jarige analist Derksen stelde dinsdag in Vandaag Inside dat De Hoop ‘niet het recht heeft’ om met warme gevoelens over Friesland te praten, omdat hij geen geboren Fries is. Een dag later kwam hij niet op die woorden terug. ,,Ik ga niet door het stof kruipen voor iets wat ik niet zo bedoeld heb”, reageerde Derksen woensdag in hetzelfde televisieprogramma op de commotie.

Antolovic had woensdagavond ‘graag wat zelfreflectie’ willen zien bij Derksen. ,,Maar het was vooral een herhaling van zetten. Derksen begon meteen weer over een meneer met een Afrikaanse achtergrond, en dat zijn opmerkingen passen bij de sfeer van het programma.” Daarmee legt Derksen onbedoeld het hele probleem bloot, zegt Antolovic. ,,Ik vind het bijzonder spijtig dat hij bij zijn kwetsende uitspraken blijft. Het maakt voor iedereen zichtbaar hoe hardnekkig racisme in Nederland is verankerd. Het moet een keer klaar zijn.”

De noodzaak van het tegengeluid is essentieel dat er een tegenwicht is tegen deze misselijk makende opinievormers. Mensen die daadwerkelijk deskundig zijn, moeten bereid zijn om hun kennis te delen en feitelijke informatie te verstrekken. Het is ook belangrijk om op een respectvolle manier te reageren op de verwaande opinievormers om te voorkomen dat hun gedrag ongehinderd blijft.

De rol van het onderwijs en de educatie speelt een cruciale rol in het tegengaan van deze trend. Door kritisch denken, informatievaardigheden en respect voor diversiteit te bevorderen, kunnen we mensen beter uitrusten om opinievormers te herkennen en te weerstaan.

Een pleidooi voor empathie is van groot belang dat we ook empathie cultiveren. Soms zijn de opinievormers zich niet eens bewust van de schade die ze aanrichten. Door met begrip en geduld te reageren, kunnen we mogelijk de kans bieden voor reflectie en verandering.

De weg naar constructieve dialoog in onze samenleving kan alleen gedijen als we in staat zijn om constructieve gesprekken te voeren, gebaseerd op feitelijke informatie en respect voor anderen. Het is tijd om de misselijk makende opinievormers te ontmaskeren voor wat ze zijn en te streven naar een wereld waarin kennis, respect en empathie de overhand hebben.

Op 23-10-2023/Jinek kreeg de prijs voor haar vlijmscherpe interview met Camille van Gestel over de mondkapjesdeal. ,,Ze zette hem genadeloos klem.” En dat zegt dan Sonja Barend alsof haar mening alleen maar telt. De wereld wordt kapot gemaakt door dit soort wijsneuzen en de allesomvattende betweterigheid.

Dit verhaal schetst een beeld van de verwaande opinievormers, de mensen met meningen die anderen doen lachen en walgen, vooral wanneer deze meningen seksistisch, met seks beladen zijn of betweterig zijn. Hun gedrag is zowel vervelend als potentieel schadelijk voor onze samenleving. Het is aan ons om kritisch te blijven denken, feitelijke informatie te omarmen en empathie te tonen om deze trend tegen te gaan en te streven naar een wereld van constructieve dialoog en respect voor diversiteit.

  • Het is als de rimpeling in het water die geen oneffenheden toelaat.
  • Met z’n tweetjes aan tafel praat gemakkelijker dan alleen.
  • Wie veel begrijpt zwijgt steeds vaker.
  • Doe water bij de wijn en laat hem dan alsnog goed smaken.
  • Luisteren naar elkaar is beter begrijpen hoe een ander denkt.
  • Omgaan met mensen begint altijd bij jezelf en gaat zoals het universum, het dijt steeds verder uit.

Dat mensen eens zullen luisteren en met respect met elkaar zullen omgaan, ieders leven waarderen en dat wij blijven Geloven in een mooiere toekomst, dat wij blijven Hopen op iets moois en dat de Liefde en het respect het allergrootste goed is dat wij aan elkaar kunnen schenken. Doe steeds water bij de wijn en laat de wijn dan alsnog goed smaken. Samenwerken met elkaar doe je met respect en geduld. Geven en nemen is de norm en wie veel begrijpt zwijgt op het juiste moment. *jgjcva23092023*een-mening*