Brief aan: Mr. Vladimir Putin President of Russia

Geachte lezer, schrijf een brief aan de President van Rusland, Vladimir Putin, dat hij moet stoppen met de oorlog in en met Oekraïne.

Mr. Vladimir Putin President of Russia, Presidential Executive Office 23, Ilyinka Street, Moscow 103132 Russia

Weert, Nederland:03-03-2023,

Betreft: een verschrikkelijke oorlog,

Geachte Mr. President Putin,

Ik schrijf deze brief met een bezwaard hart, in de hoop dat u deze boodschap zult overwegen en actie zult ondernemen om de oorlog in Oekraïne te stoppen. De wereld is momenteel getuige van de ernstige gevolgen van deze oorlog die in uw land en Oekraïne aan de gang is. Het conflict heeft geleid tot de dood van talloze onschuldige burgers en heeft een verwoestende impact gehad op de hele regio.

Als een stem vanuit de internationale gemeenschap roep ik u op om uw verantwoordelijkheid als leider te nemen en te stoppen met deze oorlog. Er zijn geen winnaars in oorlogen, alleen verliezers. De enige manier om een duurzame vrede en stabiliteit in de regio Rusland en Oekraïne te bereiken, is door middel van dialoog en diplomatieke oplossingen.

Ik vraag u om te overwegen wat voor soort toekomst u voor uw land Rusland en uw volk wilt creëren. Is het een toekomst waarin oorlog en conflict de norm zijn, of een toekomst waarin vrede en stabiliteit heersen? Ik geloof dat de keuze duidelijk is en ik roep u op om de juiste beslissing te nemen.

Ik smeek u om te luisteren naar de stemmen van de mensen die door deze oorlog zijn getroffen. Zij verdienen vrede en veiligheid, en het is uw plicht om deze te bieden. Als u ervoor kiest om de oorlog voort te zetten, zullen de gevolgen onherstelbaar zijn.

Ik hoop oprecht dat u deze brief serieus neemt en actie onderneemt om de oorlog te stoppen. De wereld kijkt naar u in deze moeilijke tijden en ik hoop dat u de juiste keuze zult maken voor uw land en uw volk.

Met vriendelijke groet, J.G.J.C. van Asperen, Weert. Nederland.

Brief 2,

Weert: dd 03-07-2023.

Mr. Vladimir Putin President of Russia, Presidential Executive Office 23, Ilyinka Street, Moscow 103132 Russia

Geachte president Poetin,

Ik richt me tot u met een dringende en hartstochtelijke oproep om onmiddellijk een einde te maken aan de lopende oorlog. De gevolgen van dit conflict zijn verwoestend, niet alleen voor de betrokken landen en hun inwoners, maar ook voor de vrede en stabiliteit in de regio en mogelijk zelfs wereldwijd.

Ik begrijp dat er verschillende politieke, economische en veiligheidskwesties spelen die tot dit conflict hebben geleid. Maar het is van het grootste belang om het menselijk leed te erkennen dat voortkomt uit oorlogen, en om altijd te streven naar vreedzame oplossingen. Geweld en conflict kunnen nooit de weg zijn naar duurzame vrede en welvaart.

Als wereldgemeenschap hebben we de verantwoordelijkheid om vreedzame onderhandelingen, diplomatie en dialoog te bevorderen als middelen om conflicten op te lossen. We moeten werken aan het opbouwen van bruggen in plaats van muren te bouwen, en samenwerking te zoeken in plaats van confrontatie.

Ik roep u op om uw invloed en positie als leider van Rusland aan te wenden om de vijandelijkheden te stoppen en te streven naar een vreedzame oplossing. Dit kan worden bereikt door constructieve diplomatie en onderhandelingen, waarbij alle betrokken partijen worden gehoord en hun zorgen serieus worden genomen.

Het is van essentieel belang om de impact op burgers te minimaliseren en de humanitaire situatie te verbeteren. Onschuldige mensen lijden onder deze oorlog, en het is onze plicht om hun veiligheid en welzijn te waarborgen. Ik roep u op om samen te werken met humanitaire organisaties om de nodige hulp te bieden aan degenen die het ‘t meest nodig hebben.

Daarnaast wil ik benadrukken dat de internationale gemeenschap klaar staat om te helpen bij het bevorderen van vrede en stabiliteit in de regio. Er zijn diplomatieke kanalen en instrumenten beschikbaar om tot een vreedzame oplossing te komen. Laten we deze mogelijkheden benutten en samenwerken om een einde te maken aan het lijden en de vernietiging die gepaard gaan met oorlog.

Ik verzoek u met klem om uw leiderschap te tonen en onmiddellijk stappen te ondernemen om deze oorlog te beëindigen. We hebben een wereld nodig waarin mensen in vrede en harmonie kunnen leven, en dit kan alleen worden bereikt door gezamenlijke inspanningen en een toewijding aan vreedzaam samenleven. Met oprechte hoop op vrede en welzijn. Een briefschrijver.

Aleksej Navalny (47) overleed vorige week vrijdag in de strafkolonie IK-3

Vandaag 24 februari 2024 maakt de weduwe van Aleksej Navalny een video en verteld de wereld: “Hoe diep zul je zinken om de man die je hebt vermoord te bespotten?”, vraagt Navalnaja in de zes minuten durende video, waarin ze Poetin een “demonische” president noemt. “We wisten al dat het geloof van Poetin nep was. Maar nu zien we het duidelijker dan ooit”, zegt ze. “Geen enkele ware christen zou ooit kunnen doen wat Poetin nu doet met het lichaam van Aleksej.”

Navalnaja zegt dat haar man een vrome christen was, die naar de kerk ging en vastte in de vastentijd, ook toen hij in de gevangenis zat. Ze zegt dat zijn politieke activisme was geïnspireerd door christelijke waarden.

Ze wil hem daarom op een “humane manier begraven, in de grond, zoals gebruikelijk is in de orthodoxe christelijke traditie”, zegt ze in de video.

Rechtszaak

Aleksej Navalny (47) overleed vorige week vrijdag in de strafkolonie IK-3 op de rand van de poolcirkel, waar hij een jarenlange celstraf uitzat na een schijnproces. Zijn naaste medewerkers gaan ervan uit dat hij is vermoord.

Zijn moeder zegt wettelijk het recht te hebben om het lichaam te ontvangen, maximaal twee dagen na het vaststellen van de doodsoorzaak. Die periode verstrijkt vandaag. Ze heeft een rechtszaak aangespannen om de autoriteiten te dwingen het lichaam vrij te geven. Een besloten zitting is gepland voor 4 maart, meldt persbureau Reuters.

En dan komt op X het volgende bericht binnen: Het lichaam van oppositiepoliticus Aleksej Navalny, die onder verdachte omstandigheden overleed in een Russische gevangenis, is overgedragen aan zijn moeder. Dat maakte woordvoerder van Navalny Kira Yarmish zaterdag 24-02-2024 bekend op X.